Gammaldags grönsak från 1800-talet som numer anses som delikatess.
På bilden växer tagetes "glow" i raden för att förbättre jorden, men se så vackert ihop.
Den mest lättodlade rotfrukten som dessutom är vinterhärdig.
Kan sås på hösten för skörd året därpå eller så tidigt på våren som möjligt. Hinner man inte skörda innan vintern kommer kan den stå kvar i jorden och plockas upp när det blir tö.
Använd ensam eller blandad med övrig rotfrukter tex ugnsbakad med lite smör eller olja, i grytor & soppor eller som sparris.
Om man inte plockar upp den innan dess andra sommar kommer den att gå i blom med så här vackra blommor.
Finns som frö
På bilden växer tagetes "glow" i raden för att förbättre jorden, men se så vackert ihop.
Den mest lättodlade rotfrukten som dessutom är vinterhärdig.
Kan sås på hösten för skörd året därpå eller så tidigt på våren som möjligt. Hinner man inte skörda innan vintern kommer kan den stå kvar i jorden och plockas upp när det blir tö.
Använd ensam eller blandad med övrig rotfrukter tex ugnsbakad med lite smör eller olja, i grytor & soppor eller som sparris.
Om man inte plockar upp den innan dess andra sommar kommer den att gå i blom med så här vackra blommor.
Finns som frö
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar