Här försöker vi leva så gott det går som Moder Jord egentligen avsett oss människor att leva. Vi är en mycket liten beståndsdel av ett enormt kretslopp... the circle of life...Och visst är det fantastiskt att få vara en del av det. Därför försöker vi lämna de avtryck vi gör i historien som ett välgörande avtryck. Tur för mig är det visserligen att jag lever i denna tidsålder, då jag antagligen skulle hamnat på bål om jag levt för 500 år sen...Vi är omgivna av så mycket rikedom i form av läkande örter och skatter i naturen. Dessa odlar jag och samlar för mitt husapotek, så som kvinnor gjort sen tidernas begynnelse.
Här finns också ekologiska växter från min stora örtagård och ekologiskt odlat frö från mina odlingar.
Sänd ett mail om du är intresserad av något eller vill ha en frö/växtlista till denna adress:ealdorastradgard@gmail.com

06 oktober 2012

** Julros ** helleborus niger


Här syns en vit julros överblommad och nu med vackra frökapslar. Den blommar ju tidigt på året, vissa redan innan jul. Så jag har satt mina i rabatten nära dörren så man kan se dessa på väg in och ut ur huset. Jag har både vita och vinröda men missade ta foto när de blommade så nu när det blir den kalla årstiden får jag se till att få lite nya bilder att uppdatera här med.
Den är giftig och mytomspunnen. Häxorna använde denna för att frambesvärja demoner.
Den kan sås från frö, men det är inte säkert att den blir samma som moderplantan. Har man tur blir det en ännu vackrare :) Vill man ha exakt samma kan man dela rotklumpen och på så sätt få fler.

Finns som frö i min örtagård. Så det färska fröet för den förlorar grobarhet på lagring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar