Här försöker vi leva så gott det går som Moder Jord egentligen avsett oss människor att leva. Vi är en mycket liten beståndsdel av ett enormt kretslopp... the circle of life...Och visst är det fantastiskt att få vara en del av det. Därför försöker vi lämna de avtryck vi gör i historien som ett välgörande avtryck. Tur för mig är det visserligen att jag lever i denna tidsålder, då jag antagligen skulle hamnat på bål om jag levt för 500 år sen...Vi är omgivna av så mycket rikedom i form av läkande örter och skatter i naturen. Dessa odlar jag och samlar för mitt husapotek, så som kvinnor gjort sen tidernas begynnelse.
Här finns också ekologiska växter från min stora örtagård och ekologiskt odlat frö från mina odlingar.
Sänd ett mail om du är intresserad av något eller vill ha en frö/växtlista till denna adress:ealdorastradgard@gmail.com

22 mars 2013

** Epazote ** Chenopodium ambrosioides


 
Även kallad Citronmålla, Wormseed, Herba sancti mariae mm till bönrätter används denna flitigt i mexiko då den har förmågan att minska gasbildning. Den luktar lite som när man mekat i garaget, men så händer nån förändring när den hamnar i grytan, en citronig smak kommer fram. Fin med sina ljusgröna blad.
 
 Den användes förr och i delar av världen fortfarande som ett medel mot inälvsmask både hos människor och djur, men vissa personer kan vara känslig mot denna ört. Den tycks också ha naturliga förmågor att bekämpa skadedjur. Läs på nätet för mer info.
 
Jag övervintrar min inne i kruka, och jag har läst att den är 1 årig, men det har inte mina plantor fattat än,utan växer på bra men då lite mindre kompakt och mindre blad än ute på sommaren.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar