Här försöker vi leva så gott det går som Moder Jord egentligen avsett oss människor att leva. Vi är en mycket liten beståndsdel av ett enormt kretslopp... the circle of life...Och visst är det fantastiskt att få vara en del av det. Därför försöker vi lämna de avtryck vi gör i historien som ett välgörande avtryck. Tur för mig är det visserligen att jag lever i denna tidsålder, då jag antagligen skulle hamnat på bål om jag levt för 500 år sen...Vi är omgivna av så mycket rikedom i form av läkande örter och skatter i naturen. Dessa odlar jag och samlar för mitt husapotek, så som kvinnor gjort sen tidernas begynnelse.
Här finns också ekologiska växter från min stora örtagård och ekologiskt odlat frö från mina odlingar.
Sänd ett mail om du är intresserad av något eller vill ha en frö/växtlista till denna adress:ealdorastradgard@gmail.com

27 december 2013

** Svartrot ** Geante noire de russie

 
 
Gammaldags grönsak från 1800-talet som numer anses som delikatess.
På bilden växer tagetes "glow" i raden för att förbättre jorden, men se så vackert ihop.
Den mest lättodlade rotfrukten som dessutom är vinterhärdig.
Kan sås på hösten för skörd året därpå eller så tidigt på våren som möjligt. Hinner man inte skörda innan vintern kommer kan den stå kvar i jorden och plockas upp när det blir tö.

Använd ensam eller blandad med övrig rotfrukter tex ugnsbakad med lite smör eller olja, i grytor & soppor eller som sparris.Om man inte plockar upp den innan dess andra sommar kommer den att gå i blom med så här vackra blommor.

Finns som frö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar