Här försöker vi leva så gott det går som Moder Jord egentligen avsett oss människor att leva. Vi är en mycket liten beståndsdel av ett enormt kretslopp... the circle of life...Och visst är det fantastiskt att få vara en del av det. Därför försöker vi lämna de avtryck vi gör i historien som ett välgörande avtryck. Tur för mig är det visserligen att jag lever i denna tidsålder, då jag antagligen skulle hamnat på bål om jag levt för 500 år sen...Vi är omgivna av så mycket rikedom i form av läkande örter och skatter i naturen. Dessa odlar jag och samlar för mitt husapotek, så som kvinnor gjort sen tidernas begynnelse.
Här finns också ekologiska växter från min stora örtagård och ekologiskt odlat frö från mina odlingar.
Sänd ett mail om du är intresserad av något eller vill ha en frö/växtlista till denna adress:ealdorastradgard@gmail.com

21 september 2012

** Färgväxlartobak Tringle ** Nicotiana mutabilis

 
Hög och iögonfallande, otroligt vacker när den blommar. Ett måste för alla romantiska trädgårdar, den är superfin ihop med rosor!


 
Alla blommor i olika färg sitter på samma kvist,de ändrar färg efter som de åldras med vitt att börja med mot mer och mer rosa. De har dessutom en angenäm doft, som blir tydligare fram mot kvällen.
 

Jag brukar förså dessa små ljusgroende frö inne tidigt på året, och de tar ganska lång tid på sig att vakna upp.
Första året gjorde jag misstaget att sätta dem i samplanterad kruka som man brukar med blomstertobak,till följd att de mega bladen tog sån plats att de totalt lade sig över allt annat. Nu sätter jag dem i en riktigt rejäl kruka om jag vill samplantera där det finns plats att bre ut sig. annars i en egen kruka.

Finns som plantor (på våren) och frö i min örtagård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar