Här försöker vi leva så gott det går som Moder Jord egentligen avsett oss människor att leva. Vi är en mycket liten beståndsdel av ett enormt kretslopp... the circle of life...Och visst är det fantastiskt att få vara en del av det. Därför försöker vi lämna de avtryck vi gör i historien som ett välgörande avtryck. Tur för mig är det visserligen att jag lever i denna tidsålder, då jag antagligen skulle hamnat på bål om jag levt för 500 år sen...Vi är omgivna av så mycket rikedom i form av läkande örter och skatter i naturen. Dessa odlar jag och samlar för mitt husapotek, så som kvinnor gjort sen tidernas begynnelse.
Här finns också ekologiska växter från min stora örtagård och ekologiskt odlat frö från mina odlingar.
Sänd ett mail om du är intresserad av något eller vill ha en frö/växtlista till denna adress:ealdorastradgard@gmail.com

21 september 2012

** Gullviva ** Primula veris


Gullvivan blommar hos mig i maj och nedre bilden visar den i mitt woodland där den får dyka upp lite varstans som ett litet ljus i skuggan... Men de trivs jättebra i den lite soligare rabatten också.


Blommorna kan användas antingen färska eller torkade i te för huvudvärk, de doftar gott i potpurri och blommor som får dra i destillerat vatten har jag för fläckar och rynkor i ansiktet. Gillar man sött går det att kandera blommorna, ha den i sylt eller i vin.
Tänk bara på att vilda gullvivor är fridlysta på många håll, så sätt några plantor i din egen trädgård där du kan njuta av dem som du vill.

Finns som plantor och frö i min örtagård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar